Resa med barnen

Ta med barnen på resa, det är härligt det och det kan omfatta att åka båt någonstans, flyga flygplan utomlands, eller så satsar man på en bilresa hemma i Sverige. Det man ska tänka på när man reser med barn, är att se till att de inte får tråligt under själva resan. Det beror på barnets ålder, vad man kan sysselsätta dem med så klart. Sedan gäller det att tänka att det på vissa ställen inte finns barnmöbler i form av spjälsäng. Det finns istället barnmöbler så som kanske en resesäng. Se till att kolla upp detta innan eller om ni behöver ta med egna barnmöbler.

På väg till resmålet

Oavsett färdmedel, båt, flyg eller bil, så gäller det att barnen som sagt inte blir uttråkade. Annars kommer du får höra "är vi framme snart" många gånger om. Att ta med en bärbar dvd-spelare, eller dator är bra för då kan de se på film, eller spela spel och det gäller alla färdmedel. Papper, pennor att måla med är uppskattat hos många barn, så väl som kortlekar, minispel eller böcker.

På resmålet

När ni är framme dit ni planerade resa, se till att små barn kan åka bekvämt. Det kan de göra i syskonvagn. Syskonvagnar är smidiga och de flesta flyg låter er checka in dem och har ni en stor bil får ni plats med den där. Sedan på resmålet, se till att göra aktiviteter som är anpassade för er som familj, så att alla har det lika skoj!

 

 

20 Dec 2017