Tre saker du inte får glömma på resan

Ska du äntligen ut och resa? Efter en ganska lång tid med restriktioner är det kanske dags att få breda ut sina vingar och börja se sig om lite igen. Oavsett om du tänker semestra i Sverige eller utomlands så är det viktigt att inte glömma saker hemma. Här får du tips på tre saker du inte får glömma på resan. 

1. Pengar

Kontanter är bra men ännu bättre är det med ett bra kreditkort. Ett kort fungerar i stort sett överallt och är skyddad med en kod. Kontanter kan man tappa bort eller få stulna och då är de borta. Blir man av med kortet så kan man alltid spärra det och dessutom är koden inte så lätt att lista ut. På Crediwizz.se kan du läsa mer om kreditkort som är bra att ha med på resan och hitta ett som passar dig om du inte redan har ett. 

2. Munskydd

Om du åker utomlands så är det nästan garanterat att du måste testa negativt för Covid-19. Är du vaccinerad kan det räcka med ett intyg på det. Däremot måste du ha ett munskydd på dig. Ta med ett eget i tyg som du kan byta filter i. Engångmaskerna fungerar de med men man kan få skavsår på kinder och näsa om man använder dem länge. 

3. Solskydd

Ja, även om du kanske förr aldrig tog med dig solskydd måste du tänka på att det var ett tag sedan du var ute och reste. Solen tar lika hårt idag som för två-tre år sedan men nu har du inte den vanliga grundsolbränna du är van vid! 

17 Apr 2021