Njut av Mariestad

En trevlig stad i Västra Götaland, det är Mariestad. Denna stad kallas ofta för sjöstaden och det tack vare att den är starkt förknippad med just vatten. Här finns det till exempel en 14 mil lån kust, samt att det är nära till Göta Kanal. Mariestad är placerat mellan Vänern och Vättern och var du än är i staden är det bara ett stenkast till vattnet.

Se och göra

Mariestad har en hel del att erbjuda. Ett måste är att ta i alla fall en liten tur på Göta Kanal. Starten för kanalen ligger i Sjötorp, som ligger strax norr om Mariestad. Om du vill så kan du åka på kanalen, eller ta en cykel eller vandringstur längs med den.

Om du vill ut på vattnet, kan du även ta dig ut på skäret, eller varför inte åka till någon av Vänerns alla 22 000 öar?

Mariestad har en del som kallas för Gamla stan. Där finns det en vacker domkyrka, uppförd mellan 1593-1625.

Du som gillar konst och kultur, du kan vandra i staden för att se alla skulpturer som finns lite överallt. På Gamla torget finns en skulptur som heter Bruksarbetaren, gjord av konstnären Wanja ”Nones” Håkansson.

Själva staden i sig är en typisk småstad av pittoresk karaktär. Det är hur mysigt som helst att vandra runt på stadens gator och kolla in butiker och annat. Om du redan bor här, och behöver en elinstallation då rekommenderar vi en bra elektriker Mariestad för det. 

12 Sep 2021