Augustisemester inte illa!

Allt fler inser att sommaren egentligen startar i augusti. Juni är ju som en hopplös tonåring; lyssnar inte, bryr sig inte och man är glad om hen någon gång skiner upp. Juli är som en skygg blomma. Ibland tittar den upp men håller sig mest gömd. Augusti däremot är som en mogen man, visar framfötterna och är inte ett dugg rädd för att visa sig. Augusti borde bli allas semestermånad, enligt mig. Nere på kontinenten (Frankrike, Spanien, Italien) har de förstått när det egentligen är sommar – och dags för semester. Det borde vi också inse. När ska svenskarna vakna?

Boka vandrarhem och åk ut i skärgården!

Kanske det ändå är bäst att ta ut semester lite då och då, under sommaren. Eftersom Sverige är som det är, kan man aldrig lita på vädret. Därför kan det vara bra att ha semester lite tidigt på försommaren och sedan sent under brittsommaren, som nu. Det är ju nu vi ska åka iväg; vattnet är varmt, solen skiner stadigt. Det är som bäst i augusti, helt enkelt. Varför inte boka ett vandrarhem i Stockholms eller Göteborgs skärgård? Nu är det ju snart kräftsäsong och surströmmingssäsong. Åk till Norrland, vettja! Den som gillar surströmming kan åka ut till Ulvön och smaska dessa läckerheter. Eller åka till Gotland, när Almedalsveckan är ett minne blott och alla vandrarhem och hotell står tomma. Då är det billigt till och med i Visby!

Bästa bokningssajten

Bästa bokningssajten för detta ändamål är vandrarhem.online. Egentligen kan du boka vandrarhem i hela världen där, inte bara i Sverige! Där ser du väldigt enkelt och smidigt vad det kommer att kosta, vad andra gäster har tyckt om stället som du undrar över. Jag har aldrig gillat detta med stjärnor för ett hotell. De kan ha hur många stjärnor som helst – som egentligen bara står för x antal lyxprylar de har på hotellet; bastu, relaxavdelning och så vidare. Är man inte bastuintresserad, är det ju ändå inget värt, om personalen är otrevlig. Då kan man tycka att recensioner från människor som varit på platsen är bättre att gå efter än stjärnor.

24 Aug 2017