Alla vi som älskar att jaga

Det finns så mycket i vår svenska natur att älska och uppskatta. Vårt land består till största del av täta skogar i vilka vilda djur lever och frodas. Samtidigt är ju vi människor skapta för att jaga och samla vår egen mat, definitivt inte för att inhämta den halvserverad i matvarubutiker i alla fall. Vi behöver förstås inte jaga och samla längre, men det gör oss väldigt gott att ibland ägna oss åt detta. I skogen, i sjöar och i hav hittar vi all den föda vi behöver - kött, fisk, frukt, bär och nötter. Äter vi dessa matvaror så får vi i oss allt vi behöver. 

Allt vi behöver finns i skogen och i havet

Själv älskar jag att plocka svamp och bär om hösten, men det jag gillar allra mest är att jaga vilt om vintern. Jag brukar faktiskt bara äta kött och fisk som jag själv fångat, för jag är en stor djurvän. Jag vill inte på något sätt bidra till den vidriga kultur där man föder upp djur bara för deras kötts skull, där de lever vedervärdiga liv i fångenskap... Bättre då, och dessutom helt i enlighet med naturens gång, att man fäller några stora, vilda djur per år och tar hand om varenda liten biprodukt av dem. Då får de ett värdigt liv och en värdig död och jag som människa kan tillgodose mig hela kostcirkeln utan dåligt samvete.

Testa jaktlyckan utomlands

Jag har sneglat lite på jaktresor till Canada och nästa år överväger jag att lämna de svenska skogarna som jag älskar så innerligt för att testa jaktlyckan på andra sidan Atlanten. Det blir en uppklevelse för livet!

12 Jan 2019