Ta hand om din egen båt

Om det är så att du äger en egen båt, då gäller det att ta hand om den på allra bästa sätt. Dels kan du boka in en båtrekond i Stockholm, via Bergers Rekond, dels kan du på egen hand tvätta och polera din båt. Det kan ta lite tid och arbete, men det är väl värt det. Det gör att din båt håller bra mycket längre! 

Tvätta båten

Det är inte så svårt att tvätta din båt. Du börjar med att skölja av den, det med färskvatten. Rensa självlänsar samt dräneringshål från löv och annat skräp innan bara. Sedan kan du dosera båtschampo enligt vad det står på den. Det i en hink. Se gärna till att använda skyddshandskar. Tvätta sedan skrovet med en svamp och däcket med en mjuk skurborste. Sedan är det bara att skölja av med sötvatten. Det är rätt smart att ha en högtryckstvätt. 

Om du känner att du behöver en grundlig rengöring av båten, då kan det vara smart att boka in en båtrekond. Det som då ingår är utvändig tvätt, polering samt en lättar tvätt av insidan.

Skydda båten

Se även till att ta upp båten när säsongen är över. Sedan förvara den på ett bra ställe. Det för att skydda din båt på bra sätt. Det finns ofta båtförvaring att hyra via båtkklubbar med mera. Det kan vara smart att inför vinterförvaringen se över båten samt tvätta av den så att den är redo för kommande båtsäsong.

2 aug 2021